Friday, September 24, 2010

Laptop ada jantina?! Awesome!



Macam tak caye je laptop de jantina O;o Betul, tak tipu! Aku baru je dapat tau laptop aku pempuan. Selama ni aku hentam kasi nama Arisa, tau-tau die memang perempuan. Tak sia-sia aku kasi name kau Arisa kan
J Korang pon bole tau laptop korang laki ke pempuan. Meh aku ajar caranya;

 Bukak notepad [Start>All Programs>Accessories>Notepad] & paste ayat di bawah,
CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love you"

 File>Save As>File Name: love u.vbs>Save As type: All Files
Save kat desktop tau, t senang cari balek.

Close notepad. Pastikan anda dalam suasana yg sunyi sepi. Kalau de kawan yang dok memekak, tampar je kasi die diam. Pastu double click file yg korang dah save tadi & cube dengar pe yang jadi!

Hahh, camane suara laki ke pempuan? Kalau suara laki, laki la laptop korang. Kalau tak sure suara die laki ke pempuan, baek g hantar die g kaunseling sebelom terlambat. Takpon jangan risau, mungkin naluri die tak terpesong.. Apa aku merepek ni?

p.s; Cube tukar ayat "I love you" dengan ayat laen & dengar die cakap camane c(; 


Kasi komen sikit k?

Post a Comment
 
back to top Blacy Smiley - Haha Bucktooth