Wednesday, December 1, 2010

Week Of Animal Rights!



Bersempena dengan ‘Week of Animal Rights’ dari 1 Disember-7 Disember 2010, yang kawan aku reka je kot sebenarnya.. Aku de wat satu poster untuk salah satu haiwan yang aku suka! Haha. Tapi bukan gambar haiwan yang real. Tapi bolahla kan? ;) Tu, test kreativiti je. Aku jadikan yellow raccon a.k.a Raccell aku sebagai model utama. *Tetibe raccoon de kaler kuning >.<* Raccoon ni sejenis haiwan liar. Walaupun nampak comel tapi agresif! Tambah agresif bile dia dah makin besar & nak mengawan. Rakus betul! Sesuai dengan nama raccoon! Bwahahahaha~ Tapi masa dia kecik2, manja gak.. Dia tak akil baligh lagi kot. So, jinak jela.. Manja, comel & sebagainya. Kenapa aku suka raccoon? Aku pun tak bape sure. Basically, aku memang suka binatang comel & berbulu macam kucing, arnab, harimau, singa, serigala... Tapi yang raccoon ni baru terasa minat semalam! ==” Aisehh~ Tak bape nak ingat plak selama ni aku de bela Raccell tu. Yela, bela Raccell pun senang je. Tak yah kasi makan minum, berak kencing tak wujud, tempat tinggal pun senang; duk bawah ketiak aku jela sepanjang malam ;) Zero costla! …. Ouhh, tak tak Raccell, kite sayang awak. Awakla segala-galanya utk kite! *Raccell sentap plak* So, aku suka raccoon pasal die comel, unik, kecik tapi lincah & agresif, manja *hati kecik*, curious animal & macam-macam lagi. Karakter dia de sebahagian same macam aku. So, secara tak langsung, aku ni raccoon!


So, pe kena mengena dengan ‘animal rights’?

Mestilah de kena mengena! Kalau tak main kena mengenakan orang, tak syiokkk la! Ehem ehem. All the animals have their rights to live in this world. Yela, kau ingat, bumi ni kau punya ke? Kenala fair, kate duk dalam ecosystem yang same kan. Cuba korang pikir kalau bumi ni haiwan yang pimpin, mau korang ni jadi spesies terancam, silap2 pupus terus! Kang sia2 tak kawin lagi dah mati. Patutnya, haiwan2 ni korang kena sayang dia. Korang yang berakal ni lah patutnya boleh pikir yang perbuatan korang seksa haiwan tu salah. Aku pun tak paham kenapa manusia sanggup seksa haiwan2 lagi2la yang comel2 tu. Tak sampai hati! Dia kacau hidup korang teruk sangat ke? Setakat nak layankan hobi korang seksa binatang, aku layan hobi aku seksa korang nak? Jangan, dorang pun berhak hidup aman kat bumi ni. Hentikanlah perbuatan kejam korang kat haiwan. Belajarlah untuk sayang haiwan2 yang de ni ;)


video comel raccoon


Ok, apa haiwan yang korang suka or korang de bela maybe? Kenapa korang sayang haiwan tu?

p.s; Camne plak dengan manusia bernafsu binatang? Must teach ‘em lesson!


Kasi komen sikit k?

Post a Comment
 
back to top Blacy Smiley - Haha Bucktooth