Tuesday, December 10, 2013

[VIDEO] 3 egg tricks that will change the way you cook eggs, forever.


Telur ayam. Untuk saya, tak lah selalu makan. Bukanlah favourite. Makan bila terasa nak makan ataupun dah takde duit sangat nak makan. Kekeke. Tapi bila sesekali makan telur dadar letak mayonis/cheese, bertambah-tambah nasi lepastu. Ya, saya memang suka benda-benda yang ber-cheese ni. Lagi-lagi kalau adik yang tolong masakkan, lagi sedap. Telur dadar, scramble, saya bantai makan jek. Kalau telur rebus separuh masak, telur mata separuh masak, hm, tak kisahlah masak apa-apa, janji dia punya kuning telur tu cair, kembang sekejap tekak. Dulu okay jek boleh makan tapi makin lama makin susah nak telan. Kalau telur separuh masak tu saya makan dengan lempeng dan sambal tumis jek. Kalau nak makan gitu, sorry, no. Bajet cerewet jek ni. Padahal kalau dah lapar, tak pikir tu semua. Hahaha.

Makan jek tau, masak reti tak?

Walaupun masak telur ni benda yang simple, orang yang tak pandai masak pun boleh buat, tapi kita tau tak teknik masak telur dengan betul macam mana sebenarnya? Klik gambar di bawah untuk tengok video antara 3 kesalahan yang biasa kita buat bila masak telur.

 [VIDEO] 3 egg tricks that will change the way you cook eggs, forever.

*Sedapnya scramble eggs. Hm hm. Lapar.


Kasi komen sikit k?

Post a Comment
 
back to top Blacy Smiley - Haha Bucktooth