Tuesday, May 18, 2010

Nak jadi cantik tak ?

HELLO READER:)

GOOD MORNING ! :)
korang dah sarapan dah ?
saya belum lagi.
lapar ni~
tapi tahan japp coz nak update blog untuk korang ni ! ;p

ada cerita baik punye !~
saya tau ramai korang kat luar sana sukakan kecantikan kan !
yela, siapa tak nak jadi cantik.
baik laki or pempuan, same je..
betul x ?
beli macam2 produk kecantikan asalkan nampak lawa..




tapi sebelum beli apa2 produk kecantikan..
baik baca berita kat bawah ni dulu.. :)

Pengarah Kanan Perkhidmatan Farmasi kementerian Eisah A Rahman berkata, produk berkenaan ialah Zara Rejuvenation Cream keluaran Mum Bio Cos Manufacturing Sdn Bhd, Beauty Line Beautitude Multi-Purpose Cream keluaran Beauty Line Skin Care & Cosmetic Sdn Bhd, dan Pigmentation Recovery Complex keluaran Mycreme Skin Care Products.
Katanya, kedua-dua bahan itu boleh menyebabkan kemerahan pada kulit, ketidakselesaan, kulit menggelupas dan hipersensitif kepada cahaya matahari. Penggunaan hydroquinone juga boleh menghalang proses pigmentasi menyebabkan kulit terdedah kepada pancaran ultra ungu dan sinaran matahari berlebihan yang boleh membawa kepada kanser kulit.
okayy, siapa ada beli produk ni ??
"Sesiapa yang mempunyai stok produk tersebut dinasihatkan agar menghentikan penjualan, pengedaran dan penggunaan produk itu serta-merta kerana pemilikan produk-produk itu melanggar Peraturan-Peraturan Kawalan Dadah dan Kosmetik 1984," katanya.
okayy, STOP !! jangan gunakan produk ni lagi.
kesan sampingan dia memang sangat bahaya.
Berita Penuh: myMetro


p/s: kesihatan diri lebih penting ! menyerlahkan lagi natural beauty korang :)



Kasi komen sikit k?

Post a Comment
 
back to top Blacy Smiley - Haha Bucktooth