Thursday, July 29, 2010

Tutorial ; Blockquote dengan background comel

HELLO READER:)

actually aku tatau pon blockquote ni pe mule2 ==' tp skang da tau la . haha . tutorial ni akan ajar korang camne nak letak background kat blockquote tu ;) sekaligus mencantikkan blockquote korang . hopefully . hehe . Credit to HANI coz da kuarkan tutorial ni . aku blaja kat die arr . thanxx okayy !

STEP 1 : Design > Edit HTML

STEP 2 : Ctrl + F & search kod .post blockquote {

STEP 3 : pastu paste kod kat bawah ni bawah lepas .post blockquote {

background: url(URL BACKGROUND);
border-top: 1px dashed #000000;
border-left: 1px dashed #000000;
border-right: 1px dashed #000000;
border-bottom: 1px dashed #000000;

URL BACKGROUND tu korang bole la letak URL yg korang da cari . ta pon korang bole gak tengok kat sini#000000 tu pon korang bole tukar ngan kaler laen yg korang suke . sila klik sini tuk pilihan kaler ;)

STEP 4 : Save !

* Additional step : tulis pe korang nak tulis . highlight ayat korang tu & tekan ' quote ' .

p . s ; benda ni bkesan kalau korang publish post tu je tau ! preview ta kan nampak okayy ;)

Kasi komen sikit k?

Post a Comment
 
back to top Blacy Smiley - Haha Bucktooth