Thursday, July 29, 2010

Tutorial ; Facebook Share Button



HELLO READER:)

hahh , aku kasi tutorial ag tuk korang . mungkin de yg da tau tp aku nak share ngan yg tatau . bukan dgn korang yg tau . haha . korang penah nampak tak facebook share button kat mane2 blog ? hahh , macam yg aku tengah gune tu . benda tula yg aku nak ajar kat korang :)

STEP 1 : Customize button .

tekan kat sini & customize button share tu . copy kod button tu & teruskan ke step seterusnya .

STEP 2 : Design > Edit HTML > Expand Widget Template

STEP 3 : Cari kod kat bawah ni gune Ctrl + F
<div class='post-header-line-1'/>
STEP 4 : pastekan kod button korang kat selepas kod yg korang cari tadi .

STEP 5 : Save ! :)

atau

kalau ta jumpe kod kat STEP 3 tu , try cari kod di bawah
<data:post.body/>
then pastekan kod button korang sebelum kod di atas . then save okayy ! :)

p . s ; credit given to AllBlogTools.com

Kasi komen sikit k?

Post a Comment
 
back to top Blacy Smiley - Haha Bucktooth