Sunday, August 8, 2010

Rezeki Tak Halal !


Entry ni patutnye tulis dengan mood marah . marah tau tak , marah ! tp aku malas nak panjangkan marah aku , aku pon tido dulu tadi . hehe . kononnye la tak nak panjangkan marah . . sempat je aku menyumpah seblom tido ;D


ni sume kes mamad nak balik kem tadi . aku bukanla marah kat die . aku cian kat die . die dah tengah takde duit . kuar ngan aku semalam pon bajet2 je . wpun takde duit die dtg gak jumpe aku . tak kesahla , aku pon rindu kat die . hehe . die da bajet duit die cukup nak dtg jumpe aku . sumenye okayy . takde masalah sampailah die tiba kat pondok pengawal kem die . koperal tahan . koperal mintak rokok . mamad btau la die takde duit . " aku tak kire !" , koperal die cakap . then , mamad terus kena belasah ! :'( salah pe mamad kat situ ?


dahla kena belasah , kad atm die amek , topup yg aku kasi kat mamad pon die amek ! bodoh betol ! gile desperate ! padahal dah jd bapak org tu . yg bestnye ag , die jenis tak kenang budi ! dah mamad penah tolong die waktu die susah . kasi pinjam duit yg mamad tak penah ingtkan die soh bayar ! die bole plak wat cmni ==" dah amek kad atm tu , koperal tu kate , " cepat ikot aku g atm " . mamad pon tepaksela ikot . die tengok balance duit de ag RM50 . " hahh , tu de duit ! kate tadi takde ! " ,  koperal die sound . mamad cakap " tinggal ni je duit saye . . . " . koperal die balas " aku tak kire ! kuarkan sebape banyak yg bole ! ko bukan adek beradek aku pon ! " mamad pon tak bole watpe . tepakse kuarkan RM40 & kasi kat setan tu .


than mamad kol aku , citekan sume ni . aku pulak yg hangin 1 badan ! wpun tak kena kat aku directly , dah banyak kali kot kes lebih kurang cmni . contoh ; tiap kali weekend , mesti de je barang yg dorang pesan soh beli . of course gune duit mamad !


haishh , aku tak paham la tentera ni . aku tak kesah kalau korang nak reging fizikal ke pe . tp bab duit ni tolongla ! kau punye gaji lagi tinggi kot . kau nak pau budak bawah pon pe kau dapat ? kau ingt halal ke ? amek hak orang secara paksa ! weyhh , kalau kau sorang nak jadi haram jadah , lantak kau la . tapi kau de anak bini kot . kang tak pasal2 dorang kena tempias sekali . orang kalau da sakit hati , kau bole tahan dorang dari doakan kau yg bukan2 ke ? hahh , kau ingt kau da besar sangatla ? de otak gunela bhai . kau susah t , kau mintak tolong org laen gak kan . kalau dah org benci kau , sampai nyawa melayang pon belom tentu org tolong kau !


p . s ; bagusla kad topup yg kau amek tu kad yg dah digunakan ! mungkin memg da bukan rezeki kau la ye ~ cukupla RM40 rampas + hutang tak bebayar tu .


Kasi komen sikit k?

Post a Comment
 
back to top Blacy Smiley - Haha Bucktooth