Sunday, November 28, 2010

Tutorial; Round Edge For Post Title



Round edge for post title


As requested from Nina, this tutorial is about how to make round edge for post title. Of couse la kan! Tajuk pun dah terang2. Tapi apa dia round edge tu kan.. Aku pon lama pikir tajuk apa yang patut aku letak. Actually, dia macam kat gambar atas tula.. Tepi2 dia lengkung, bukan bentuk 4 segi.. :)


 Dashboard>Design>Edit HTML, search kod di bawah gune ctrl+f
.post h3 {
 Copy kod di bawah & paste selepas kod di atas
-webkit-border-radius: 20px;


Korang boleh tukar 20 tu ikut keselesaan korang. Preview dulu, kalau korang rasa dah okay, bolehla save! Senang je kan? :)


Kod tu boleh letak kat tempat2 lain gak. Kalau nak wat untuk wrapper, letak kat bahagian wrapper. It depends on you!


p.s; Aku mintak kod tu dari sorang blogger tu tapi lupa website dia apa.. Sorry! Kalau kau jumpa tutorial ni, sila komen “Akulah yang ajar kau. Berani kau lupa aku! Tak kenang budi!” okay? And time tu aku takkan lupa kau dah sampai bila2 :(


Kasi komen sikit k?

Post a Comment
 
back to top Blacy Smiley - Haha Bucktooth