Saturday, November 27, 2010

Tutorial; Link Hover


Link hover? Apakah itu? Ramai dah tau kan. Banyak blog aku tengok de benda ni J Tapi untuk yang tak tau, bolehla ikut tutorial ni. Link hover tu korang bole tengok bile korang point cursor kat link. Aritu ade blogwalker kate header aku lawa, suke tengok blink2 tu. Pastu tadi Ayun siap datang bilik aku request tutorial ni! So, sementara aku takde mood study ni, aku watla J

contoh hover; yang garis banyak2 tu.. & it’s blinking!

 Dashboard>Design>Edit HTML, search kod di bawah. Nak senang cari gune ctrl+f
a:hover {
 Dah jumpe? Paste kod di bawah selepas kod di atas
background:url(http://i293.photobucket.com/albums/mm62/happyy-stop/rainbowhover-happyy-stop.gif); background-repeat: repeat;
URL tu korang bole tukar dengan URL yg korang dah pilih.

 Itu saje, save! Senang kan! Selamat mencuba J

UPDATE; Satu link aku jumpa tapi yg basic je.. tengok kat icedbun.com. Kat situ de banyak kod  "filter:....", pilih mane2 yang korang suke then replace kod yang aku bagi kat step 2 tu okay J Jadi tak?


p.s; Aku tak sure katne nak cari hover yang cantik2. Sape tau? Kalau tau, kasitau!


Kasi komen sikit k?

Post a Comment
 
back to top Blacy Smiley - Haha Bucktooth