Saturday, January 11, 2014

Dah semakin dewasa rupanya.

Hai. Susah betul rasanya bila takde laptop sendiri yang boleh digunakan. Kalau pakai hp, tak puas nak tengok. Sempit betul pemandangan. Sedih betul macam ni. Nak harapkan laptop sendiri, tuannya tak boleh harap. Suka download sana sini sampai jahanam dek virus. Lepastu nak harapkan laptop pinjam pun masih tak boleh harap peminjamnya. Masalah yang sama jugak. Kekeke. Maaf! Tak guna jugak kita pomise pomise. Ni pinjam laptop Abah, tak berani nak buat hal. Hewhew.

Dekat setahun dah tak jumpa Teddy ni. Eh, cerita pasal Teddy kat tempat lainlah. Malu nak tulis kat sini. Lalalala. Okay, sekarang ni bukan nak tunjuk sifat tak bersyukur dengan apa yang ada. Cumanya, hati tak senang, tak tenang nak datang kerja. Hari-hari tengok bos marah-marah. Marah sebab buat salah, ya, paham. Tapi jangan maki orang selalu boleh tak? Nanti orang sakit hati, orang maki balik. Hm. Kira win-win situation ke macam mana ni. Hekk. Tapi tak 'win' sangatlah kalau dah sampai orang menyumpah seranah bos. Sadis betul hidup ni. Ke memang one of their culture memang macam tu? Indian people yang dekat India sana memang macam gitu ke? Kalau memang macam tu, kira kitorang jelah yang culture shock, ye dak?

Eh tu baru cakap pasal bos. Tak cakap pasal benda lain lagi. Tapi yang tu takmau cakap lah. Rahsiaaaaa. Tak elok cerita kat sini. Nanti korang baca, malu kita. Lalalala.

Yang sebenarnya kita harap sangat dapat kerja baru sebelum macam-macam lagi dugaan yang datang. I want to start fresh. I want to pursue my dreams. Build my career. Gain more experiences. Please.

The least I could do.

Kasi komen sikit k?

Post a Comment
 
back to top Blacy Smiley - Haha Bucktooth