Monday, January 27, 2014

Please guide me.

Harini Isnin. Monday blues. Lebih dari tu. Daripada semalam berharap someone would tell me that the factory would close today. Macam ada sinar harapan masa nampak missed call dari Kak Lina. Tapi rupa-rupanya ter-called jek. Hukk. Memang terasa malas sangat nak datang kerja harini. Memikirkan esok 28 haribulan, kuatkan hati pergi jugak kerja. Sebenarnya rela duduk rumah dari menghadap semua benda kat kilang. It's bored. Banyak benda yang buat kita bosan. Dari awal kerja, sampai sekarang. It has been almost 7 months now. How much longer do I need to hold on? Takkan nak bazirkan masa-masa yang seterusnya macam tu jek. Hoh. Buntu.


Sekarang dah sampai tahap Boss cakap ke marah ke tegur ke, kita angguk paham jek. Bak kata Kak Ita, masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. Memang betul. Semua orang pun bengkek but nothing much we can do. Yes, I need a new job. Tapi rezeki untuk dapat kerja lain tu masih belum sampai. Meanwhile, kenalah banyakkan bersabar dan berdoa everything will be alright. Atau resign dan kerja part time for temporary. Hm.


Bila dorang ni nak datang serbu kilang tempat saya kerja?

Kasi komen sikit k?

Post a Comment
 
back to top Blacy Smiley - Haha Bucktooth