Saturday, March 8, 2014

Emosi diganggu.

Lenguh-lenguh kaki dan badan bekerja. Sekejap jek rasa dah hujung minggu. Boleh rehat-rehat. Tapi tak sempat nak pikir nak rehat-rehat dah tak senang hati balik. Kecik hati tengok orang get emotional suddenly ni. Mulalah cakap pelik-pelik, act pelik-pelik. Hm terasa jugak tapi luah kat sini jek. Sudahnya kita yang emosi. Hehe. Takpelah, semua orang penat kot. So, lebih baik diam jek dari sakitkan hati semua orang.

Tapi ada pulak pesen nak paksa-paksa ni memang tak kena dengan jiwa. Kita cuba sedaya upaya nak jaga hati tapi seems like she didn't understands at all. Bila kita start nak marah sikit, dah keluar ayat sentap. Come on lah. Tak kuasa nak melayan. Kita senyap lagi bagus dari muntah. Kalau dah jelaskan banyak kali pun masih tak save, baik diam. Lepastu mulalah macam-macam andaian keluar. Ada jugak rasa nak pertahankan diri sendiri tapi bila fikir balik, for what? Buat penat jek.

Hm. Dulu kita pernah kenal orang lebih kurang macam ni jugak. So, dah faham. Dan meletihkan.

Semoga terbukak hati nak teruskan kehidupan dengan lebih baik.

Kasi komen sikit k?

Post a Comment
 
back to top Blacy Smiley - Haha Bucktooth