Sunday, March 9, 2014

#PrayForMH370

Today is March 9th, 2014. Still no sign of wreckage of Boeing 777 MH370. It has been reported missing on March 8th, 2014. Seharian berita cerita pasal kejadian ni. Seharian jugaklah all the social networks full dengan post berkaitan MH370. Masing-masing tunjuk effort tapi semua post taktau kesahihannya. Even dari sumber yang boleh dipercayai pun taktau ceritanya betul ke tak. Banyak sangat percanggahan.


Tak kurang jugak ada yang kaitkan kejadian ni dengan politik. Kenapa eh? Just for once in your life, takde ke perasaan kesian dengan nyawa-nyawa yang ada dalam that plane? Takde sensitiviti langsung dah ke? Those people are human being also. Same like us. There's even has 2 innocent babies involved. Macam mana kita yang tak merasa apa yang diorang rasa boleh sanggup keluarkan macam-macam statement yang tak berhati perut? Selfish sungguh.

At least, what we can only do is pray for them. Apapun kemungkinan yang ada, Allah knows best. Not you.

Kasi komen sikit k?

Post a Comment
 
back to top Blacy Smiley - Haha Bucktooth