Monday, January 10, 2011

Tutorial; Cara Nak buat Hyperlink.



♥yaraDhia♥ ada request aku semalam. Dia tanya macam mana aku buat list link kat Tutorial page. Actually senang je..

863287d81fb051ea1973530885a469fa.gif 1 image by angelicxmelody Dashboard>New Post>Edit Pages>New Page. Then tulisla page title.

d408702d44383ed4394ce8a19356b435.gif 2 image by angelicxmelody Then list down semua perkara yang korang nak letak kat page tu.


 Letak link kat setiap perkara ke setiap post yang berkaitan.


(a) Hightlight dekat ayat yang korang nak wat link tu.
(b) Klik dekat link.
(c) Masukkan URL post.

And, Publish! You’re done!

p.s; Kalau korang tak pernah wat link & tertanya2 camane nak wat (especially for beginner), camnila caranya :)


Kasi komen sikit k?

Post a Comment
 
back to top Blacy Smiley - Haha Bucktooth